Гръцкият министър Нотис Митаракис, който отговаря за защита на гражданите подаде

...
Гръцкият министър Нотис Митаракис, който отговаря за защита на гражданите подаде
Коментари Харесай

Гръцки министър подаде оставка, след като е забелязан на почивка, докато бушуват горски пожари

Гръцкият министър Нотис Митаракис, който дава отговор за отбрана на жителите подаде оставка, откакто е видян на отмора, до момента в който горските пожари се разпространиха из страната, написа Politico.

Премиерът Кириакос Мицотакис одобри оставката на министъра, отговарящ за службите за социална сигурност, в това число полицията, която оказа помощ на противопожарната работа при множеството горски пожари в туристически дестинации, покрай градове и военни бази през последните две седмици.

Очевидци, съгласно локални медии, са забелязали към този момент някогашния министър Нотис Митаракис на остров Патмос.

" Той се появи на отдалечен остров, с цел да стартира почивката си, качи се на лодка сутринта за няколко часа и по-късно се върна в ранния следобяд, като че ли всичко е наред, а къпещите се в региона се чудеха дали виждат добре “, е декларирал свидетел пред вестник Kathimerini.

Митаракис подаде оставка, базирайки се на " персонални аргументи “, съгласно изказване на кабинета на министър-председателя. Той ще бъде сменен от актуалният заместник-министър на образованието, религиозните въпроси и спорта Янис Ойконому.

Правителството е под лупа от опозиционни водачи по отношение на способността му да управлява вилнеещите горски пожари, изключително откакто един от тях се разпространи 27 юли до боен склад в централна Гърция, близо от огромна въздушна база, запалвайки муниции и предизвиквайки големи детонации, пише Politico.

" След като министрите започнаха да подават оставки по " персонални аргументи “, някой мисли ли да поеме отговорност за колапса и заличаването, на които сме очевидци тези дни “, попитаха от СИРИЗА.

Битката с горските пожари в Гърция продължава, защото температурите доближават исторически върхове. Те бушуват в страната от две седмици, само че наподобява са овладяни, са декларирали от противопожарната работа, а пожарникарите не престават да се борят с пламъците.

Петима души са загинали вследствие на горските пожари през последната седмица, а 74 са ранени, съгласно гръцките управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР